Separering och sortering med vindsikt och metallseparator

Sorteringen av blandmaterial, från exempelvis rivningsarbeten, har länge varit både omständig och ineffektiv. Det gäller särskilt då den ofta måste utföras för hand. Samtidigt har stadigt ökande kvalitets- och miljökrav ökat pressen på återvinningsindustrin. För att få ett värde i materialet måste orena material ofta delas upp i rena fraktioner. Nu finns det äntligen effektiva lösningar på det här problemet. Med hjälp av en vindsikt eller en metallseparator blir sorteringsprocessen av blandmaterial nämligen både kostnads- och energieffektiv. Det spar mycket tid och ökar lönsamheten samtidigt som miljöbelastningen minskar.

AirMaster uppställd på stag

Vindsikt

Vindsikten är en innovation från vår leverantör CityEquip. Den är utrustad med en patenterad trumseparator som separerar tunga och lätta fraktioner med hjälp av en fläkt och den roterande trumman. Vindsikten delar effektivt upp blandmaterialet i hela 99 % rena fraktioner. Den separerar tunga material som betong, metall och glas från lättare material som trä, plast och papper. Inställningsmöjligheterna gör att den även kan separera exempelvis betong och trä från plast och papper. Vindsikten fungerar därför inom många olika typer av verksamheter. Det breda användningsområdet inkluderar bland annat bygg- och rivningsavfall, slagg samt kompost.

 

AirCrawler på larvband för ökad mobilitet på arbetsplatsen

 

Vindsikten finns i två utföranden: som containermobil eller som bandburen. AirMaster är namnet på den containermobila versionen. Den ställs upp på stag och har en basvikt på 5,5 ton. Maskinen i bandburet utförande kallas AirCrawler och har en basvikt på 8,5 ton. Båda maskinerna finns i två storlekar med kapaciteter på 120 ton respektive 180 ton per timme. AirMaster drivs med antingen dieselmotor eller extern eldrift medan AirCrawler drivs med dieselmotor.

 

Metallseparator

Mineraler, avfall, grus, slagg och träavfall innehåller ofta mindre mängder metaller. Att utvinna dessa är miljömässigt riktigt och numera även en vinst rent ekonomiskt. Vi har nämligen utrustningen som gör det både möjligt och lönsamt att utvinna metaller ur olika restmaterial, även vid mycket små andelar metall. Med hjälp av en metallseparator kan de metalliska beståndsdelarna avskiljas från exempelvis krossad betong, asfalt eller trä.

 

CitySort på arbetsplatsen

 

Från CityEquip kommer metallseparatorerna med namnet CitySort, som genom en snabb och effektiv process kan utvinna även små mängder av värdefulla metaller med god förtjänst. Detta sker med hjälp av eddy current teknik. Användandet av multipolära trummor i maskinen garanterar en hög kvalitet på separeringen och en ökad renhet i slutmaterialet. Inställningsmöjligheterna möjliggör en stor precision för olika materialstorlekar och typer av material. Maskinerna klarar även att separera järnhaltiga metaller från andra metaller. Därmed klarar de av att separera till exempel värdefullt aluminium, koppar och silver samt järn och stål.

 

Mångsidigheten i de typer av applikationer där metallseparatorn med goda resultat kan användas är stor. Det bredda användningsområdet möjliggör både ett renare slutmaterial vid till exempel flisning av trä, eller återvinning av metall från slaggprodukter. Resultatet är helt enkelt en renare slutprodukt samtidigt som även en säljbar och ren andel av metall utvinns.

 

CitySort är lastväxlarmobil

 

Med hjälp av en virvelströmseparator avskiljs metaller effektivt från det övriga inmatningsmaterialet. Utkastaröppningen på maskinen finns även i rostfritt stål, med en magnetisk kammare, som utvinner metaller som innehåller järn. Som tillval finns också en magnetisk trumma som effektivare samlar upp och skiljer de järnhaltiga metallerna från andra metaller. Vi kan också erbjuda en CitySort konstruerad särskilt för just separeringen av järnhaltiga metaller, med hjälp av överbandsmagneter.

 

Maskinerna finns i två versioner med antingen 1000 mm eller 1500 mm brett inmatarband. Båda modellerna är i containermobilt utförande, vilket möjliggör kortare lastnings- och uppställningstider. Konstruktionen möjliggör i regel användning direkt i en befintlig applikation och maskinkedja, utan krångel. Metallseparatorerna finns med antingen dieselmotor eller extern eldrift. Kapaciteten ligger på upp till 90 m3 bearbetat material i timmen.

 

Ladda ner broschyrmaterial för CityEquip

 

Besök vår leverantör
CityEquip

timberland outlet nb574 gucci bags reebok pump keds taiwan ray ban 2140 beats beats timberland outlet ray ban wayfarer ray ban 3025 ray ban 2140 keds taiwan vans vans nb574 reebok pump gucci taiwan keds taiwan cheap moncler jackets moncler outlet cheap nike dunks