Rivningsverktyg & Återvinningsverktyg från Trevi Benne

Från vår leverantör Trevi Benne kommer en serie högeffektiva hydrauliska rivnings- och återvinningsverktyg. Trevi Benne har branschens bredaste program av primär-, sekundär-, kombinations- och skrotsaxar med vikter från 180 kg till 23 ton. Verktygen är avsedda för rivningsrobotar upp till grävare på 200 ton.

Tillverkaren är också känd för sina kraftfulla stålsaxar. Dessa tillverkas i elva modeller i vikter från 450 kg till 19 ton, för bärare i viktklasser från 2,5 ton till 280 ton. Utöver detta tillverkar Trevi Benne även rivnings- och sorterskopor samt kross- och siktskopor med mera. De flesta av verktygen kan fås med mekanisk eller hydraulisk rotation. Se beskrivningarna av verktygen här nedanför och ladda hem broschyrmaterial. Nya produktkatalogen hittar du här.

Alla verktygen är tillverkade i högkvalitativt stål och Hardox. Detta ger verktyg och slitdelar en väsentligt högre stryktålighet och längre hållbarhet. Samtidigt minskar driftstopp och behovet av reparationer.

Flera verktyg är utrustade med Speed Valve, en accelerationsventil som gör att öppnings- och stängningscyklar förkortas avsevärt, genom en återanvändning av hydrauloljan. Därmed blir arbetet gjort snabbare.

Ett system för att enkelt byta ut tänder finns på ett antal av Trevi Bennes produkter. Det har stor betydelse för att upprätthålla en hög effektivitet i arbetet med minimala driftstopp.

Dessutom tillverkar Trevi Benne en komplett serie grävskopor, inklusive en serie skopor  för riktigt extrema förhållanden, i så kallat Extreme Heavy Duty-utförande.

Ladda ner broschyrmaterial för 3V.

Besök vår leverantör
Trevi Benne

Premium line - Ny serie effektiva demoleringsverktyg med Impact Booster

Trevi Benne´s nya Premium-serie stoltserar med högre klippkraft, snabbare käftrörelser och ger samtidigt lägre bränsleförbrukning än konventionella verktyg. Premium-serien passar till bärarmaskiner på mellan 13 – 45 ton. Verktygsvikten är mellan 1400 och 3500 kg. De verktyg som ingår i Premium-serien med Impact Booster är pulveriserare, betongsaxar och multiisaxar.

Impact booster är ett hydrauliskt system som är integrerat i verktyget och automatiskt tredubblar arbetstrycket. Det ger extra kraft när det behövs för att krossa eller klippa. Arbetstrycket är inställt till 250 bar vilket alltså ökas automatiskt till maxtrycket som är hela 750 bar. Arbetstrycket är lägre än standarden på 350 bar, vilket minskar bränsleförbrukningen på bärarmaskinen med upp till 20%.

Det här systemet har flera andra fördelar. Verktygets prestanda vid demolering ökar med 25%. Högre effektivitet uppnås genom bättre penetrationsförmåga, högre klippkraft och snabbare käftrörelser. Käftarnas öppnings- och stängningscykel är bara 3,5 sekunder. Arbetet blir därmed gjort på kortare tid.

Alla dessa faktorer samverkar och verktygen i Premium-serien arbetar effektivare, även i riktigt motståndskraftiga material. Bättre penetrationsförmåga, högre klippkraft och kortare arbetscykel kombineras därigenom med mindre miljöpåverkan.

Premium Line svensk broschyr. Visar Impact Booster funktion och verktyg i serien.

F Premium fast pulveriserare.

FR Premium roterande pulveriserare.

HC Premium betongsax.

MK Premium multisax. Utbytbara käftar med käftbyte på 3 minuter.

MK kombisax med snabbt hydrauliskt käftbyte

Multiisaxen MK är ett modernt demoleringsverktyg med snabbt hydrauliskt käftbyte, som tar 5 minuter. En riktig innovation som dessutom har en mycket attraktiv prisbild - MK kombisax med tre käftar kostar som två separata verktyg. Den arbetar snabbt med stor klippkraft. MK kombinationssax är ett effektivt och mångsidigt verktyg som klarar såväl rivning och krossning av betong och tungt armerade konstruktioner, såväl som klippning av stål, skrot och plåt. Fem olika käftar gör kombisaxen väl lämpad för komplicerade jobb där många verktygsbyten krävs varje dag. 

Multisaxen MK inns i åtta olika storlekar. Verktygsvikt mellan 1000 och 9000 kg med en monterad käft. För bärarmaskiner på mellan 6 och 100 ton. MK multisax broschyr. De minsta kallas MK 07, MK 10 och MK 13. De har till skillnad från övriga inte hydrauliskt utan mekaniskt käftbyte, för att passa till mindre maskiner på 6 - 18 tons maskiner.

Det finns en ny MK kombisax med beteckningen MK P som har fått en uppdaterad design på käftar och cylinder. Den har vidare utrustats med en impact BOOSTER, som tredubblar bärarmaskinens arbetstryck. Sammantaget ger det bättre penetrationsförmåga, 25% högre klippkraft och 20% lägre bränsleförbrukning. Tiden för käftbyte har också kortats ner ytterligare till endast 3 minuter. MK P finns för bärarmaskiner mellan 18 och 60 ton. MK Premium blad.

MK_Kombisax med snabbfäste

Betongsaxar och pulveriserare

MA multiverktyg
Kombinerar maximal kraft, snabbhet och pålitlighet för högsta möjliga produktivitet.

Utrustad med helt skyddade dubbla cylindrar och speedventil samt rotation. Utbytbara tänder och skärstål ger snabbt underhåll med minimala driftstopp. Tänderna är dessutom av en ny aggressivare typ som är optimerade för att krossa betong så effektivt som möjligt.

MA multiverktyg finns i 5 olika modeller mellan 1890 och 11000 kg. De passar för grävmaskiner mellan 15 och 120 ton.

I dagsläget finns två olika käftar till MA serien. Dels en kombinerad betongsax/stålsaxkäft för primärrivning som klarar tungt armerad betong. Dels en speciell pulveriserarkäft med skärstål runt hela käften som krossar betongen samtidigt som den klipper upp armeringen i småbitar.

Klippkraft inne på skäret från 230 till 1200 ton, ute vid spets från 60 till 220 ton. Käftöppning 400 till 1950 mm. Ladda ner broschyr på MA multiverktyg.

HC primär betongsax
Primär betongsax som är konstruerad för de mest krävande rivningsarbetena. Den är kompakt samt arbetar snabbt och exakt. Lämpar sig för klippning av betongkonstruktioner, rivning av material på höga höjder med mera. Tretton olika modeller spänner mellan 180 kg och 12 ton. Speed Valve är standard. Verktygen passar till 2 - 150 tons grävmaskiner. Modellerna för maskiner mellan 5 - 35 ton har utbytbara tänder. En modell är dessutom specialanpassad för höjdrivare på 20 - 25 ton. Ladda ner broschyr på HC betongsax.

FR Roterande pulveriserare
Roterande pulveriserare som klara både primär- och sekundärkrossning med ett och samma verktyg. Erbjuder snabb och exakt krossning tack vare Speed Valve, den kontinuerliga rotationen samt käftarnas unika utformning. Elva olika modeller till maskiner från 9 till 250 ton. Verktygsvikten ligger mellan 920 kg och 24 ton. Utbytbara tänder på modeller för bärare på upp till 85 ton. Ladda ner broschyr på FR pulveriserare.
 
F Pulveriserare
Fast pulveriserare som är idealisk vid sekundärkrossning. Separerar effektivt armering från betong. Väl lämpad vid rivning av kraftiga skyddsväggar, vertikala cementkonstruktioner, betongplattor, fundament med mera. Finns i sex olika storlekar, samtliga med Speed Valve. Utbytbara tänder på alla utom den minsta modellen. Passar till bärarmaskiner på mellan 6 och 45 ton. Ladda ner broschyr på F fast pulveriserare.

Fast pulveriserare som snabbt separerar betong och armering

FM Mekanisk pulveriserare
Ett praktiskt, snabbt och kraftfullt verktyg som är konstruerat för att hantera rivningsmassor direkt på arbetsplatsen. Passar perfekt för rivning av olika typer av betongkonstruktioner, ramverk, betongpelare samt separering av armerade betongbalkar. Verktyget behöver ingen hydraulkoppling utan kopplas mekaniskt till skopcylindern. De åtta olika storlekarna i serien passar för 6 - 100 tons maskiner. Broschyr FM serien.

Riv- och sortergripar

PMG Rivnings- och sorteringsgrip
Rivnings- och sorteringsgripen är stark och robust för rivning. Den är dessutom idealiskt utformad för sortering och perfekt att plocka med. Med tolv olika storlekar passar skopan för maskiner mellan 4 och 65 ton. De modeller av skopan som passar för 15 - 45 tons maskiner finns dessutom i två olika versioner. En är särskilt anpassad för lättare material, som sopor och virke.  Den andra är istället anpassad för tyngre arbeten som rivning och sortering. Ladda ner broschyr på PMG riv- och sortergrip.

Stålsaxar för skrothantering och rivning

CS Stålsax Marilyn
Stålsax  för klippning av järn och andra metaller av kraftiga dimensioner. Med den extra stora klippkraften är den väl lämpad för avancerad industriell rivning samt höjdrivning. Saxen är utrustad med en skyddad cylinder och Speed Valve. Den har dessutom kontinuerlig rotation samt vändbara och utbytbara skär. Finns i 11 olika modeller mellan 450 kg och 19 ton som passar bärare på upp till 280 ton. Ladda ner broschyr på CS stålsax/stålklipp.

Ladda ner Scrap line broschyr CS & PMG.

CS_Marilyn_Stålsax klipper stålbalkar snabbt och effektivt

RC Rälsklipp
Modell RC 20 passar utmärkt för arbete direkt vid järnvägen likväl som på skrotgården. Klipper rälsen effektivt och snabbt. Klarar av alla de vanliga typerna av räls upp till 60E1, R 65, 141RE. Rälsklippen kan ersätta både skärbrännare och andra metoder för rälskapning. Hydraulisk rotation gör det enkelt att ta tag i och klippa rälsen. Speedventil ger snabbare klippcykel.  Passar till 15 – 30 tons grävmaskin och väger 2100 kg. Klippkraft längst in 465 ton, mitt på knivstål 280 ton, vid spetsen 205 ton. Öppna-stäng cykel 4,6 sekunder. Längd på verktyget 2500 mm och käftöppning 245 mm.

Kross- och siktskopor

BMe Krossskopa
Krosskopan med magnetutrustning har nu kommit i en nydesignad och effektivare version. Ett utmärkt verktyg för att krossa, hantera och återvinna rivningsmassor som asfalt och betong. Effektiv separering av armeringsjärn. Utformad som en grävskopa är den enkel att arbeta med. Finns i tre storlekar för 12 - 45 tons maskin. Inställbar slutfraktion mellan 20 - 120 mm. Ladda ner Recycling line broschyr BM & BVR.

BVR & BVRe Siktskopa
Siktskopan med roterande trumma är ett mångsidigt verktyg. Används för separering och hantering av stenblandad jord, restmaterial från rivning med mera. Utrustad med svängkrans. Trumma med konisk botten för ökad produktivitet. Utbytbara siktsåll i trumma och botten. Finns i 9 storlekar för 1,5 - 65 tons maskiner. Med inställbar rotationshastighet. Ladda ner broschyr på BVR siktskopa.

Skogsserien - Träklyvar och klippar

WS trädklyv 
WS träklyv är ett verktyg som snabbt reducerar avverkat stamvirke för att skynda på torkning samt underlätta vidare hantering och transport. Den har kontinuerlig 360° rotation för att underlätta arbetet. Klorna är utformade för att snabbt och enkelt klyva träet utan bekymmer. Finns i 4 modeller från 400 till 1500 kg. För grävmaskiner på 5 – 30 ton. Klyvkraft 9 – 28 ton vid 250 bar. Öppning 600 – 1900 mm.

WT Trädklipp 
WT träklipp används till att avverka och beskära träd. Den har en smart konstruktion med två armar som griper om och en tredje som klipper av stammar och grenar. Den mittersta griparmen möjliggör flera klipp i samma arbetscykel, vilket ökar effektiviteten. Mångsidig och användbar för avverkning även på svåråtkomliga platser såsom slutningar. Kontinuerlig 360° rotation. Finns i 4 modeller från 200 till 1700 kg. För grävmaskiner på 5 – 30 ton. Klipper stammar med en maxdiameter från 220 – 500 mm.

Broschyr på Wood line.

WT träklyv och ws träklipp för effektiv hantering och avverkning

Övriga specialverktyg

MF kombisax
Ett funktionellt och mångsidigt verktyg som möjliggör flera olika användningsområden i ett och samma verktyg. MF-serien är avsedd för rivning, krossning, klippning av järnskrot, separering, förflyttning med mera. Möjlighet att montera hela sex olika arbetskit ellt efter typen av arbete som ska utföras. Serien består av fem modeller med utbytbara tänder och Speed Valve. Verktygsvikten spänner mellan ett och fyra ton och passar till maskiner på 15 - 75 ton.

PM Hanteringsgrip
Mångsidig serie av hanteringsgripar för hantering av skrot, återvinning och rivningsmaterial.
Tre modeller för 15 - 40 tons maskiner.

PC Balkgrip
Verktyget för placering av balkar och stöd vid byggnation av stål- och betongkonstruktioner. Serien omfattas av standardverktyg som underlättar hantering av byggnationsarbete med I-H-balkar och profiler. Dessa finns i två modeller till 15 - 50 tons maskiner.

SC Pelarkross för mellanväggar 
Ett verktyg som bryter upp betong och undviker brott på armeringsjärnen. Justerbar bredd 1000/1200/1500 mm. Verktygsvikt 4,7 ton. Passar till bärarmaskiner på 35 -  60 ton.

Ladda ner broschyrmaterial för 3V

Besök vår leverantör
Trevi Benne 

Till toppen av den här sidan

timberland outlet nb574 gucci bags reebok pump keds taiwan ray ban 2140 beats beats timberland outlet ray ban wayfarer ray ban 3025 ray ban 2140 keds taiwan vans vans nb574 reebok pump gucci taiwan keds taiwan cheap moncler jackets moncler outlet cheap nike dunks