Skrotsaxar och hammarkvarnar

Vi kan erbjuda maskiner och verktyg för att hantera, klippa, pressa och fragmentera all typer av metallskrot. Nedan finner du information om hammarkvarnar och skrotsaxar. Kompletta anläggningar för fragmentering och separering av metaller med mera kan du läsa mer om under Fragmenteringsanläggningar.

Mobila saxar för bom- eller stickmontering på grävmaskin eller materialhanterare ingår också i programmet. Storlekarna spänner från 300 kg till 19 ton och dessa är utmärkta slitvargar som klarar stora påfrestningar. Läs mer här.

Ing Bonfiglioli är en av Europas ledande tillverkare av maskiner för bearbetning av metallskrot, såsom skrotkvarnar och skrotsaxar. Bland annat producerar de bästsäljande modeller av hammarkvarnar och semi-mobila skrotsaxar, som vi nu kan erbjuda till den svenska skrotindustrin.

Ladda ner broschyrer här

 

DRAKE 2000 hammarkvarn som snabbt bearbetar skrot till värdefull proler

 

Hammarkvarn

Hammarkvarnen med namnet DRAKE 2000 bearbetar metallskrot och producerar en ren slutprodukt i form av värdefull proler. Denna maskin är stationär och klarar av både tungt metallskrot och fragskrot, liksom pressade balar av metall. 

 

DRAKE 2000 finns med antingen 10, 12 eller 16 hammare. Modellen med 10 hammare matas med fördel med redan uppklippt skrot. Den klarar dock även lättare skrot som fragskrot och profiler. Hammarkvarnen med 12 hammare matas med både uppklippt skrot, lätt skrot samt pressade balar. Den största modellen med 16 hammare klarar alla de ovan nämnda typerna av skrot. Dessutom klarar den, tack vare en större inmatningsöppning, även att bearbeta hela bilar!

 

DRAKE 2000 med 16 hammare bearbetar även hela bilar

 

Bonfigliolis hammarkvarnar har ett patenterat system som gör att de effektivt bearbetar metallskroten. Maskinerna är konstruerade med helautomatisk drift som förhindrar överbelastningar. Matarfickan hålls kontinuerligt full med skrot för att uppnå en optimal fragmentering i kammaren. Inmatningsmaterialet behöver heller inte vara komprimerat, eftersom det anpassas automatiskt till kammarens dimensioner, när det matats in från inmatningsfickan.

 

Hammarkvarnarna är dieseldrivna, men kan fås med eldrift om så önskas. Kapaciteten ligger på mellan 10 och 35 ton per timme, beroende på typ av material. DRAKE 2000 kan även byggas ut till ett komplett skrotningssystem med aspirationsanläggning som effektivt tar hand om allt damm, samt metallseparator som avlägsnar aluminium från andra metaller.

 

Semi-mobila skrotsaxar Squalo

Skrotsaxarna från Bonfiglioli finns i flera olika standardmodeller. Den minsta, Squalo 1000T, kan transporteras på 4-axlad lastväxlare. De fem större modellerna transporteras på maskintrailer. Samtliga kan fås med antingen dieselmotor eller extern eldrift. Maskinerna klarar av lättare och skrymmande metallskrot, järnvägsräls, I-balkar, 100 mm Ø rostfria axlar, bilar, pallar och lådor med mera. Skrotsaxarna har en kapacitet som sträcker sig från 10 upp till 35 ton per timme, beroende på material. Modellbeteckningarna står för respektive maskins klippkraft i ton.

 

Lastväxlarmobila Squalo 1000T har en kapacitet på upp till 12 ton per timme. Den väger 22 ton och kan köras med antingen manuell eller automatisk drift. Matarfickans dimensioner är 4x1,4 meter. Denna sax är en kostnadseffektiv lösning med låga drift- och transportkostnader. Den drar från 10 liter diesel per timme.

 

Vertikal skrotsax som klarar av tyngre skrot som kan vara 20 meter långt.

 

De större, trailermobila skrotsaxarna har en kapacitet som sträcker sig från 15 till 35 ton per timme. Samtliga är vertikala saxar som har helautomatisk drift och kontinuerlig matning. Dessa saxar är idealiska för tyngre metallskrot och klarar av inmatningsmaterial som är upp till 20 meter långt. Längden på det bearbetade materialet är justerbar i tre olika längder. Matarfickans bredd varierar från 2000 mm på Squalo 1300T, till 2300 mm på Squalo 2000T. Klippkraft mellan 1300 och 3000 ton. Maskinvikten ligger på mellan 47 och 95 ton för dessa skrotsaxar.

 

Besök vår leverantör
Bonfiglioli

 

Skrotpressar och pressklippar

Beprövade maskiner för snabb och kostnadseffektiv balning av metallskrot med skrotpressar och klippning med kombinerade pressklippar. Vi kan erbjuda rätt lösning för varje behov.

Skrotgripar

 

 

Rozzi tillverkar ett komplett sortiment av polygripar för hantering, bland annat skrotgripar på 130 - 3000 liter. Dessa pålitliga verktyg finns i 14 grundmodeller, för bärarmaskiner mellan 2 och 45 ton. De finns med 4 – 6 fingrar och kan fås med eller utan påhängd rotation. Det finns även en nyutvecklad gripversion som har inbyggd rotator.

Ladda ner broschyr på skrotgripar här.

Besök vår leverantör
Rozzi

 

Fragmenteringsanläggningar

Kompletta anläggningar för fragmentering och separering av metaller med mera kan du läsa mer om under Fragmenteringsanläggningar. Dessa anläggningar tillverkas av Bano.

Besök våra leverantörer av maskiner och utrustning för skrothantering

Besök våra leverantörer
Bano
Bonfiglioli

Rozzi

timberland outlet nb574 gucci bags reebok pump keds taiwan ray ban 2140 beats beats timberland outlet ray ban wayfarer ray ban 3025 ray ban 2140 keds taiwan vans vans nb574 reebok pump gucci taiwan keds taiwan cheap moncler jackets moncler outlet cheap nike dunks